برای تولید رب گوجهفرنگی، سس گوجهفرنگی و آب گوجهفرنگی باید ابتدا پوست و دانه های گوجه فرنگی را از آن جدا کرد. جداسازی پوست و دانهها در واقع تفاله فرآیند فرآوری گوجه فرهنگی محسوب می شود. از تفاله های می توان به عنوان خوراک دام استفاده کرد.
مصارف گوجه فرنگی
بیشتر مصارف گوجه فرنگی در جهان شامل تازه خوری نمی شود و اغلب گوجه فرنگی فرآوری شده را استفاده می کنند. در کنار رب گوجه فرنگی می توان از محصولاتی نظیر سس کچاپ، سس و آب میوه نام برد. برخی کاربردهای آن نیز رقیق کردن رب گوجه فرنگی برای استفاده در انواع ادویه جات ترشی جات و مخلوط با نمک، شکر، سبزیجات طعم دهنده، سرکه و هیدروکلوئیدهاست.
مراحل تولید رب گوجه فرنگی در کارخانه
دریافت گوجه فرنگی
خیساندن وشستشوی مقدماتی گوجه
- سرورتینگ و شستشوی گوجه
- خردکردن گوجه
- پخت اولیه
- فیلتراسیون
- تانک فرموله
- تغلیظ آب گوجه
- پاستوریزاسیون
- پرکردن در قوطی ودر بندی
- پاستوریزاسیون قوطی پر شده
- عبور از زیردوش آب سرد
- خشک کردن
- اتیکت زنی وبسته بندی
- عرضه به بازار
در ابتدا گوجه ها از زمین کشاورزی برداشت شده و توسط باربری به مراکز و کارخانجات تولید رب منتقل میشود. پس از ورود به کارخانه و شستشو گوجه فرنگی ها توسط خط سورتینگ گوجه ها از نظر کیفی جداسازی شده و دسته بندی می شوند. سپس آنها را خرد کرده و وارد مرحله پخت می شوند. پس از طی پروسه ای علمی و پاستوربزاسیون، رب به دست آمده در قوطی های رب پر شده و بسته بندی می شوند و در نهایت به بازار عرضه می شوند.
- ۰۰/۱۰/۰۸