خشم یک احساس طبیعی در وجود انسان است، نه خوب است و نه بد. این حس زمانی به انسان دست می دهد که در موقعیتی قرار بگیرد که موقعیت ناراحت کننده، ناعادلانه یا تهدیدکننده است. ابراز احساس عصبانیت زمانی که با شما بدرفتاری شده یا مورد ظلم قرار گرفته اید کاملاً طبیعی است، خشم زمانی مشکل ساز می شود که آن را به گونه ای ابراز کنید که به خود یا دیگران آسیب برساند.
اما نباید فکر کنید که تخلیه خشم را باید به هر شیوه ای که دوست دارید انجام دهید. خشم یک ناهنجاری است که با بروز آن اطرافیان احساس ناراحتی می کنند و فشار عصبی به آنان وارد می شوئد. ابراز خشم تأثیر منفی روی دید مردم نسبت به شما دارند و مانع موفقیت شما می شود. خشم مزمنی که همیشه شعله ور است یا از کنترل خارج می شود می تواند عواقب جدی برای شما داشته باشد
اثرات خشم
- خشم می تواند روی سلامت جسمانی شما اثر بگذارد و عصبانیت های مکرر می تواند آسیب های جسمانی متعددی را به شما وارد کند. برخی از این موارد می تواند شامل بیماری های قلبی، دیابت، ضعف سیستم ایمنی، بی خوابی و فشار خون بالا باشد.
- علاوه بر بیماری های جسمی خشم تاثیرات مخربی بر سلامت روان افراد دارد. خشم افکار ذهنی را مختل کرده و ناراحتی اعصاب به وجود می آورد. همچنین می تواند منجر به استرس، افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان شود.
- با خشمیگن شدن های مکرر، تصور افراد نسبت به شما تغییر کرده و میزان انتقاد پذیری شما را کاهش می دهد. در نتیجه رشد شخصیتی شما نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. در این شرایط همکاران، سرپرستان یا مشتریان از شما بیگانه می شوند.
- خشم می تواند روابط دوستانه شما را از بین ببرد و آنهایی که دوستشان دارید یا دوستتان دارد را از شما دور کند.
چگونه خشم خود را مدیریت کنیم؟
بسیاری از مردم فکر می کنند که مدیریت خشم به معنای سرکوب خشم است. اما هدف واقعی از مدیریت خشم سرکوب کردن آن نیست. در مدیریت خشم شما به مهارتی دست می یابید که قادر خواهید بود احساسات خود را کنترل کنید و جلو هرگونه اتفاق مخربی را بگیرید. با تمرین کردن مهارت های مدیریت خشم می توانید شاهد نتایج بی نظیر آن باشید.
- ۰۰/۱۰/۰۸