دوست داری درباره چی بخونی؟

در وبلاگ من درباره همه موضوعات می تونی بخونی.

دوست داری درباره چی بخونی؟

در وبلاگ من درباره همه موضوعات می تونی بخونی.

من سپیده رضوی شروع کردم در رابطه با تمام حوزه ها بنویسم و وبلاگی با اطلاعات عمومی راه بندازم.

کلمات کلیدی
  • ۰
  • ۰

هر ملتی کـه از تمدن و فرهنگی اصیل و ریشه دار برخوردار است، در برخورد‌های اجتماعی خود، شعار‌های خاصی دارد. همانطور که می‌دانید «سـلام» تحیت مخصوص ‍و شعار شـریعت اسلامی اسـت.

خداوند متعال، پیامبر اسلام (ص) را به این سنت پسندیده موظف کرده، می‌فرماید:

«وَ اِذا جاءَکَ الَّذینَ یُؤْمِنُونَ بِایاتِنا فَقُلْ سَلامٌ عَلَیْکُمْ...»

هرگاه کسانی که به آیات ما ایمان دارند، نزد تو آیند، [به آنها]بگو: «سلام بر شما».

سلام کردن از جمله مستحباتی است که در دین بر آن بسیار تأکید شده است. اما در بعضی موارد، این عمل، مستحب مکروه و در بعضی موارد حرام می‌باشد. در ادامه به موارد مکروه بودن سلام کردن و حرام بودن سلام کردن پرداخته ایم.

از جمله مواردی که سلام کردن مکروه است عبارت است از:

* سلام کردن به نمازگزار: بعضی از فق‌ها با جمع بین روایات مربوط به سلام کردن به نمازگزار، به این نتیجه رسیده اند که سلام کردن به نمازگزار مکروه است. با این حال؛ بعضی از فقها، نهی از سلام کردن بر نمازگزار را نهی ارشادی دانسته و لذا آن را مکروه ندانسته اند.

سلام کردن به افرادی که در حال انجام کاری هستند و جواب دادن سلام برای آن‌ها دشوار است. مانند نماز گزار، فردی که در حال مسواک زدن است.

* سلام کردن مردان به زنان جوان: در سیره‌ی امام علی (ع) آمده است که ایشان مانند پیامبر (ص) به زنان سلام می‌کردند، اما از سلام کردن به زنان جوان کراهت داشت.

گاهی مخاطب انسان، فردی است که سلام ‏کردن به او ممکن است ‏برای انسان فساد انگیز باشد و یا تأثیر نامطلوبی بر روحیه‌ی معنوی او بگذارد، مانند سلام ‏کردن به زن جوان. امیر مؤمنان علی (ع) از سلام‏ کردن به زنان جوان ‏پرهیز می‌کردند و می‏ فرمودند:

أَخَوَّفُ أَنْ تُعْجِبَنی‏ِِ صَوْتُهَا فَیُدْخِلَ عَلَیَّ أَکْثَرَ مِمَّا أَطْلُبُ مِنَ‏الْأَجْرِ.
‌می‌ترسم، صدای او برایم خوشایند باشد و بیش از آنچه امید اجر دارم، زیان کنم.

گرچه ساحت مقدس آن حضرت، بسی برتر از وهم و اندیشه‌ی ماست و حتّی‏ََ خیال گناه در ذهن چنین انسان بلند مرتبه‌ای خطور نمی‌کند، اما برای‏ حفظ آن مقام معنوی و توجه شدید به حضور خدا و نیز توجه به‏ وسوسه‌های شیطان و از همه مهم‏ تر، تذکردادن به دیگران که به طور قطع، چنین موقعیتی برای آن‌ها می‌تواند خطرآفرین باشد، چنین شیوه‌ای رابرگزیده و آن را مطرح می‌کند؛ امید آنکه مؤ منان نیز از او پیروی کنند و خود را از خطرات نفسانی دور نگه دارند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

  • ۰۰/۱۰/۳۰
  • سپیده رضوی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی