موتورهای الکتریکی به هر چیزی که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی یا جنبشی تبدیل می کند، تعریف می شود. نحوه کار موتورهای الکتریکی را بیاموزید و چند نمونه از نحوه استفاده از آنها در زندگی روزمره را مرور کنید.
موتور الکتریکی چیست؟
آیا تا به حال فکر کرده اید که چگونه است که ما دستگاه هایی داریم که می توانند الکتریسیته را به حرکت تبدیل کنند؟ پنکه سقفی شما چگونه می چرخد یا غذاساز شما ... چگونه کار می کند؟
یک موتور الکتریکی
به هر چیزی که الکتریسیته را به حرکت یعنی انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی تبدیل می کند، موتور الکتریکی می گویند.
موتورهای الکتریکی چگونه کار می کنند؟
موتورهای الکتریکی بر اساس اصول الکترومغناطیس کار می کنند. وقتی بارها ثابت هستند، میدان های الکتریکی ایجاد می کنند. اما وقتی بارها حرکت می کنند، در عوض میدان های مغناطیسی تولید می کنند. برای مثال، یک جریان در یک سیم، میدان مغناطیسی خود را تولید می کند. این همان چیزی است که ما در یک موتور الکتریکی برای ایجاد حرکت از آن بهره برداری می کنیم.
یک موتور الکتریکی حاوی سیم پیچی (که گاهی اوقات شیر برقی نیز نامیده می شود) است که با عبور جریان الکتریسیته از آن، میدان مغناطیسی ایجاد می کند. این در مجموع به عنوان آهنربای الکتریکی شناخته می شود.
چگونه میدان مغناطیسی ایجاد می شود
سپس، جریانی از طریق یک حلقه سیمی که در داخل میدان مغناطیسی این آهنربا الکترومغناطیسی قرار دارد ارسال میشود.
معلوم می شود که وقتی جریانی از میدان مغناطیسی می گذرد، بارها نیروی مغناطیسی را در 90 درجه نسبت به جهتی که در حال حرکت هستند بر روی خود احساس می کنند. به همین دلیل، سیم به طور کلی یک نیروی بزرگ احساس می کند. و این نیرو باعث حرکت حلقه سیم می شود. انرژی الکتریکی به حرکت تبدیل شده است.
اگر به نمودار حلقه سیم در داخل میدان مغناطیسی نگاه کنیم، خواهیم دید که اضلاع B و D دارای جریان هایی هستند که در جهات مخالف هم جریان دارند. به همین دلیل، نیروهای مغناطیسی که آنها احساس می کنند در جهت مخالف هم حرکت می کنند. سمت B نیرویی را به صفحه و طرف D نیرویی را از صفحه احساس می کند. این دو نیرو با هم باعث چرخش حلقه سیم می شوند.
یک موتور الکتریکی می چرخد زیرا دو طرف یک حلقه به دلیل یک میدان مغناطیسی خارجی نیروهای مخالف را احساس می کنند.
این چرخش اساس اکثر موتورهای الکتریکی است که شامل حرکات چرخشی است.
- ۰۰/۱۲/۰۲